2008. október 13., hétfő

127,) Vitamin


Szeptember eleje óta - a betegségeket elkerülendő - vitaminozunk.
 De nehogy már olyan egyszerű legyen a dolog, mindenkinek más halmazállapotú a napi adagja. Apának és  nekem totál megfelel a Centrum + Beesk összeálítás.
 A skacoknál már nem ilyen egyszerű a dolog.
 A Martiné a Cebion2x szirup.
 Ő a legügyibb ezen a téren, egy hang nélkül nyeli a cuccot:). 
A Daninak nem ízlik a szirup, ezért ő Plusssz tablettát rágogat.
 A legrizikósabb eset a Jázmin, akinek ugye a legfontosabb lenne a vitaminozás ezekben az őszi-téli időkben.
 De,,,neki a sziruptól herotja van (gondolom egy életre nem felejtette el, a tavaly téli millió ml, fecskendővel a szájába erőszakolt antibiotikumokat) - úgyhogy ezt megértjük.
 A Dani féle rágótablettát sem fogadja el, jóóó savanyúúúú íze miatt.
 Maradt neki a Béres csepp + Cebion csepp házasítás,,,,ami bejönne, ha a nagyságos asszonyka nem állna mellettem amikor inni kér. 
Mert hiába kér inni, ha én elkezdek ott csepegtetni, annyi esze van, hogy az nem valami tuti dolog, úgyhogy akkor köszöni, de nem is szomjas inkább.
 Ha valami úton-módon tudok cseppenteni, akkor is a megfelelő mennyiséget kell elővarázsolni,,,véletlenül se legyen olyan kevés a pohárban az innivalóból, hogy kiérződjön a Béres csepp jellegzetes fémes íze,,,de olyan sok se legyen, amit nem tud egyszerre meginni:). Viszont van még egy vitamin amit még nem próbáltam, a Gumitamin,,,lehet, hogy bejönne neki, mivel szereti a gumicukrot,,,úgyhogy ez lesz a köv. lépés...

4 megjegyzés:

Évi írta...

No az a gumitamin nálunk bevált!!!úgy is mint betegségűző, úgy is mint kedvenc"csemege".Hajrá.
és szerintünk a Dani tuti szépen, türelmesen végigülte a szemcseppentös procedúrát, gyönyörűen együtt működve.:-)))))Pedig az olyan fájdalmas:-))))
Millió csók neketek

Évi írta...

Mármint a Martin:-))))

Bogár és Gerti írta...

:) Jó kis gyűjtemény. Lili csak a Flavont kapja, de még nem bölcsis... szóval egyenlőre állja a sarat :-S koppp, koppp, koppp.
Puszi

vorosbegy írta...

:))))))))) megnyugodtam...nem csak nálunk van patika a polcon...a Micimackós vitamint nálunk senki sem eszi, Barni megkapta csörgőnek :)))
rágnám meg az életedet csaj-e :))))))